Eiwitten of ‘proteïne’ zijn cruciale bouwstenen voor het lichaam.
Voor een gezond, vitaal en lang leven zijn plantaardige eiwitten onmisbaar. Dat geldt speciaal voor 50-plussers. Bij het ontbijt, de lunch, als tussendoortje en het avondeten. Noten, paddenstoelen, peulvruchten en ook zeewier zijn bronnen van plantaardige eiwitten. Vers of verwerkt, in talloze vormen zijn ze verkrijgbaar bij uw lokale supermarkt. Lekker, makkelijk en duurzaam!
Wist u dat...
Deze informatie krijgt u van de Green Protein Alliance en is mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN.
1) Vegetarische lasagne
Voor 4 personen | Bereidingstijd 25 min. | Baktijd 45 min.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Dit recept wordt u aangeboden door Alpro
2) Rodekoolstamppot met geitenkaas en notenballetjes
Voor 4 personen | Bereidingstijd 25 min.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Dit recept wordt u aangeboden door GoodBite
3) Chili sin carne
Voor 2 personen | Bereidingstijd 20 min.
Ingrediënten
Chili sin carne
50 g zilvervliesrijst
1 fijngesneden ui
2 fijngesneden tenen knoflook
1 fijngesneden gele paprika in blokjes
1 fijngesneden rode paprika in blokjes
250 g fijngesneden champignons in plakjes
½ tl komijnpoeder
½ tl chilipoeder
400 g tomatenblokjes, blik
300 g kidneybonen, blik
30 ml olijfolie extra vierge
Guacamole
2 fijngesneden avocado's in blokjes
3 fijngesneden tomaten in blokjes
1 fijngesneden rode peper
1 limoen
1 fijngesneden rode ui
Bereidingswijze
Dit recept wordt u aangeboden door FoodFirstNetwork en HAK